Åh de forbandede lækre donuts......

Really Toxic Spiderman

Jeg får mig et forklaringsproblem, når jeg skal forklare Mille Liv, at Spiderman has left the building og I DEN GRAD hendes seng.IMG_4892“Aromatiske aminer” som der forefindes i sengetøjet,  lyder måske lidt “romantisk” eller hyggeligt,  men det er rettere “ren” UHYGGE – en “ulv i sengeklæder” – hvilket, også må være årsagen til at JYSK tilbagekalder sengetøjet. Det er et kræftfremkaldende stof og når man læser om det, som jeg – kort – har gjort, synes jeg, OVERHOVEDET IKKE, at tanken om, at Mille Liv har ligget og puttet sig godt ned i det, er særlig rar. 🙁 (Læs mere om det nederst) 20150602_131029Det er i hvertfald flået af nu, så håber jeg bare, at hun ikke bliver forvandlet til en selvlysende HULK. Skulle hun ende med at blive forvandlet til Spiderman-girl, tror jeg ikke, hun selv vil have det fjerneste i mod det. 😀 😀 😀

Demolition mom greetings

Jill Liv

aromatiske aminer

Visse azofarvestoffer, som anvendes til at farve tekstiler med, kan danne kræftfremkaldende aromatiske aminer. Det drejer sig om 22 navngivne aminer. Azofarvestoffer, som kan danne disse aromatiske aminer er forbudte at anvende i tekstiler i EU, der kan komme i berøring med huden. Ligeledes er det forbudt at importere produkter uden for EU, som er farvet med disse stoffer.

Alle de 22 aromatiske aminer er klassificeret som enten kræftfremkaldende eller muligt kræftfremkaldende påMiljøstyrelsens Liste over farlige stoffer. Endvidere er en række af stofferne klassificeret med en eller flere af følgende risikosætninger: kan give overfølsomhed ved hudkontakt, giftig ved hudkontakt, fare for varige alvorlige skader på helbred ved hudkontakt, alvorlige sundhedsfare ved længere tids påvirkning ved hudkontakt, mulighed for varige skader på helbred, kan forårsage arvelige genetiske skader, mulighed for skade på forplantningsevnen, meget giftigt, giftigt eller skadeligt for organismer der lever i vand og kan forårsage uønskede langtidseffekter i vandmiljøet.

Du kan læse mere om azofarvestoffer og de 22 aromatiske aminer på Miljøstyrelsens faktaark.

Kilde: Forbrugerkemi.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åh de forbandede lækre donuts......