I en - VIRKELIG - god sags tjeneste

Sat til vægs….

20160529_155609Jeg har mange spændende diskussioner med Mille Liv….. min 5 årige datter….og nogle gange bliver jeg altså sat ud af spillet. Det kan lyde helt crazy, men hun er skrap til at debattere og melde klart og tydeligt ud. Både om sine følelser og meninger.

Det er jeg ikke kun stolt af men også helt vildt glad for. Det betyder meget for mig at mit barn både føler for -og tør sige sin mening. Også selvom hun ikke lægger fingrene imellem eller pakker det pænt ind.

Senest havde vi en diskussion omkring sengetid.

Der er altid den samme rytme omkring sengetid -hun bliver ikke lagt i seng “på klokkeslettet”, men der sker det samme hver gang -og cirka-ish på samme tidspunkt. Ofte forsøger Mille på alle mulige kreative måder at “slippe for at sove”. Det gjorde hun også denne gang og det trak ud.

Jeg: Mille, nu kan jeg mærke, at jeg bliver irriteret over, at du ikke går i seng, når jeg beder dig om det.

Mille: Mor, jeg kan mærke, at jeg bliver ked af det, når du bliver irriteret på mig.

Jeg: Det kan jeg godt forstå, men jeg bliver altså irriteret, når du ikke gør som jeg siger. Og jeg har sagt det mange gange til dig nu, at du skal gå i seng.

Mille: Du bestemmer ikke over mig!

Jeg: Jo det gør jeg. Jeg er din mor og jeg bestemmer, at du skal gå i seng….

Mille kravler op af sin stige, lægger sig i sin seng….og siger så….

Mille:……. Men du bestemmer IKKE over mit hjerte………. ( 1 – 0 til Mille Liv )

Jeg: (meget overrasket over den drejning) Nej det har du helt ret i…..(Braveheart….tænkte jeg). Jeg vidste faktisk ikke, hvad jeg mere skulle sige, smilte for mig selv og var tæt på at bryde ud i forundret latter…. 😀

Mille: Og nu elsker dig ikke mere….

Jeg: Det er jeg ked af at høre…Men du skal stadig lægge dig til at sove. Jeg elsker stadig dig. Godnat min skat.

Så gik jeg ud af værelset og hørte ikke mere til Mille Liv den aften.

Jeg har en datter på 5, der ikke lader mig bestemme over hendes hjerte. Er det ikke fedt?!?!? 😀

Hjertevarme knus

Jill Liv

 

1

  • surgammeldame

    GODT taklet af dig (Y) hun skal nok klare sig – din superdatter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I en - VIRKELIG - god sags tjeneste